Skip to content

Αναγνώριση Δασκάλου: Κωνσταντίνα Κόντη (Ελλάδα)

teacher appreciation

Αναγνώριση Δασκάλου: Σας παρουσιάζουμε την Κωνσταντίνα Κόντη!

Μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις ιστορίες των καταπληκτικών δασκάλων μας και να δείχνουμε την εκτίμησή μας για όλα όσα κάνουν. Αυτή την εβδομάδα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την Κωνσταντίνα Κόντη, μια από τις σούπερ σταρ δασκάλες μας στην Ελλάδα. Ενώ το Quizalize σχεδιάστηκε αρχικά για να διδάσκει ολόκληρες τάξεις, η Κωνσταντίνα προέρχεται από την κοινότητα των ιδιωτικών ξενόγλωσσων δασκάλων και χρησιμοποιεί το Quizalize για να διδάξει τους μαθητές σε διαδικτυακά μαθήματα.

Η Κωνσταντίνα διδάσκει γαλλικά σε Έλληνες μαθητές χρησιμοποιώντας το CEFR (Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες). Οργανώνει τους μεμονωμένους μαθητές της σε τέσσερις τάξεις με βάση το τρέχον επίπεδό τους στα γαλλικά: Α1, Α2, Β1 και Β2, στη συνέχεια χρησιμοποιεί το Quizalize αναθέτοντας στους μαθητές της ένα κουίζ και  παράλληλα τους παρακολουθεί να απαντούν στις ερωτήσεις μέσω διαμοιρασμού οθόνης. Επιπρόσθετα, παρακολουθεί την αξιολόγηση των μαθητών της μέσω του πίνακα ελέγχου του δασκάλου, όπου μπορεί να δει μια περίληψη των ερωτήσεων που ο μαθητής κάνει σωστά και λάθος.

Αγαπάμε αυτόν τον καινοτόμο τρόπο που χρησιμοποιεί η Κωνσταντίνα το Quizalize για να υποστηρίζει την ατομική διδασκαλία της στο διαδίκτυο!

Τα κορυφαία 2 χαρακτηριστικά του Quizalize της Κωνσταντίνας:

1. Δυνατότητα εκχώρησης πόρων πολυμέσων:

Η Κωνσταντίνα λατρεύει το γεγονός ότι στο Quizalize μπορεί να εκχωρεί βίντεο YouTube, έγγραφα PDF και συνδέσμους σε εξωτερικούς ιστότοπους για να συμπληρώνει το υλικό του κουίζ της. Αυτή η ευελιξία σημαίνει ότι οι μαθητές της βιώνουν πλούσιους, ποικίλους πόρους μάθησης ενώ μελετούν το βασικό τους υλικό.

2. Εύκολη δημιουργία οπτικών ερωτήσεων:

Η Κωνσταντίνα διαπιστώνει ότι οι μαθητές της απαντούν καλά σε ερωτήσεις που έχουν εικόνες αντί για κείμενο και λατρεύει ότι με το Quizalize είναι γρήγορο και εύκολο να προσθέτει εικόνες στα κουίζ που δημιουργεί. Η κορυφαία συμβουλή της για τη δημιουργία ελκυστικών, προσαρμοσμένων εικόνων: χρησιμοποιώντας το Canva!

Ενδιαφέρεστε να δείτε μόνοι σας μερικά από τα κουίζ της Κωνσταντίνας; Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κωνσταντίνα που έδειξε σε εμάς – και σε άλλους δασκάλους στην Ελλάδα – τον ​​ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Quizalize για να διδάξει έναν προς έναν μαθητές της. Σας εκτιμούμε πραγματικά!

Αν θέλετε να συνδεθείτε με την Κωνσταντίνα, μπορείτε να το κάνετε εδώ:

www.facebook.com/konstatza.konti

www.instagram.com/konstantinakonti

linkedin.com/in/konstantina-konti-a8453b194

Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα στο Quizalize; Κάντε κλικ εδώ για ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατομμύριο κομμάτια περιεχομένου και για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Quizalize στην τάξη σας σήμερα!

Και αν είστε δάσκαλος οπουδήποτε στον κόσμο που αγαπά το Quizalize και θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας δασκάλων, επικοινωνήστε! Θα θέλαμε να πούμε και τη δική σας ιστορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.